6 hodinový kurz domácí přípravy espressa a cappuccina, kde se dozvíte vše o kávových nápojích, jak si je správně připravit, jak si vybrat kávovar a jak si našlehat pěnu pro dokonalé cappuccino.
-
6 hodinový praktický kurz domácí přípravy espressa a cappuccina
-
Výuku profesionálním baristou Richardem Stehlíkem, majitelem značky Dopraženo!
-
Výukové materiály a skripta
-
Veškeré suroviny potřebné při praktické části
-
Certifikát o absolvování kurzu
- Maximální kapacita je 11 osob na jeden kurz
Vždy vám domů pošleme dárkový poukaz, můžete si však vybrat, jestli termín obdarovanému zvolíte, nebo necháte výběr na něm. Klikněte na zvolte variantu a vyberte si z nabídky.
Cílem kurzu je přiblížit možnosti přípravy kávy v domácích podmínkách pro amatérské nadšence.
Kurz je koncipován velmi prakticky, vše co si ukážeme, budete mít také možnost si sami vyzkoušet na kávovaru, ten je vám plně k dispozici po celý den. Nejde o přednášku, vše děláte vy!
![Co dostanete]()
-
Jak si opravdu správně doma připravit espresso
-
Ukážeme vám, že rozdíl mezi ristrettem a espressem není jen v objemu
-
Jaké kávové nápoje lze z espressa připravit
-
Jaký je rozdíl v čerstvé a staré kávě
-
Jen čerstvě namletá káva je správně, ukážeme také proč
-
Jak vypadá správná extrakce - ochutnáte dobře připravenou, ale také přeextrahovanou a podextrahovanou kávu
-
Čistota kávovaru má zásadní vliv na chuť kávy, ukážeme jak na to
-
Technika šlehání a nalévání mléka do cappuccina - nejde o latté art, i baristé se musí nejdřív správně naučit našlehat mléko bez bublin
![Co dostanete (1)]()
Kurzy v Brně začínají od 10:00 a končí cca v 16:30 v sídle DokonalaKava.cz na Táborské 149, 615 00 Brno.
Kurzy v Praze začínají v sobotu od 10:00 a končí cca v 17:00, v neděli pak od 10:00 a konec cca v 17:00 v Cafe Martin na ulici Sokolovská v Karlíně.
Místa se mohou změnit podle provozních možností kaváren. Účastník kurzu bude o místě a dalších podrobnostech informován v pozvánce 14 dní před kurzem.
![Baristický kurz]()
Kurzem vás provede profesionální barista Richard Stehlík, spolumajitel značky Dopraženo! Jeho kurzy prošlo za dva roky více než 900 nadšenců do kávy. Zaškoluje baristy a obsluhu v kavárnách, restauracích, pořádá workshopy a vyvíjí vlastní směsi kávy.
Od roku 2000 se pohybuje v gastronomii. Káva ho provází celou jeho profesionální dráhou. Nejvíce zkušeností získal jako majitel a manažer kavárny Savoy v Brně, kde byl zodpovědný za zaškolení baristů, výběr kávy a sestavení kávového lístku.
![Co dostanete (2)_1]()
S manželkou jsme se zúčastnili baristického kurzu o přípravě domácí kávy koncem dubna. Já jsem dostal kurz jako vánoční dárek, manželka si ho dokoupila. Musíme oba potvrdit, že to byla skvělá volba. Dozvěděli jsme se o kávě i o způsobu její přípravy mnoho zajímavého. Díky Richardovi jsme tak úplně změnili pohled na kávu a chystáme se vyměnit náš starý kávovar za lepší a kvalitnější. Doporučujeme a děkujeme!
Kávu jsem začal pít teprve před třemi lety. Do té doby jsem někdy na návštěvě dostal ochutnat rozpustnou kávu a prostě mi nechutnala. Pak jsem ochutnal u kamarádů z domácího espresa a poznal jsem, že to není zase tak špatné. Koupil jsem si svůj první pákový kávovar, protože jsem se dočetl, že automat je drahý a stejně z něj fakt dobré kafe nedostanu. Postupně jsem se propil od kapučína až k ristretu. Pořád jsem ale nedokázal udělat takové, jaké jsem chtěl. Věděl jsem, jak má chutnat, ale nešlo to. Teď už to ale jde a doma udělám stejnou kávu jako v lepších kavárnách. Vyměnil jsem i kávovar a je to nádhera. Děkuji.
Kurz s Richardem a Honzou byl naprosto super. Kurz je veden zábavnou formou, kde jsem se naučil udělat nejen perfektní Espresso, ale i Cappuccino. Těch 7 hodin uteklo jako voda. Získal jsem hodně informací o kávě, údržbě kávovaru, ale i nové přátele. Děkuji...
Zpočátku jsem si říkal, co vlastně budeme 7 hodin kurzu probírat, ale nakonec to uběhlo jako voda. Kurz byl příjemný, plný praktických ukázek od Richarda, ale poskytl také opravdu hodně prostoru pro naší praktickou výuku. Kurz mi otevřel obzory a určitě mi pomohl v tom, jak si připravit dobrou kávu, ale také jak si vybrat dobrou kávu v kavárně.
O kávě Vám povídá osoba, která dělá co ji baví, je ráda, že se o svou vášeň může podělit s ostatními. A kombinace vášnivě vyprávějící osoby a vášnivěji poslouchajících nadšenců, co se chtějí dozvědět a naučit o kávě co nejvíce, je zkrátka a jednoduše TO NEJ.
Už jenom "čerstvou kávu"!
Kurz bol užasný. Naučila som sa množstvo zaujímavých vecí. Atmosféra na kurze bola tak príjemná a priateľská, že čas utekal skutočne rýchlo. Veľmi profesionálny prístup a skvelé prepojenie teórie a praxe. Budem odporúčať každému, kto chce pochopit alchímiu ohľadne prípravy espressa a cappucina
🙂 Držím palce, nech sa Vám darí a teším sa na ďalšie kurzy od Vás.
ZA KAŽDÝM Z NAŠICH ZÁKAZNÍKŮ SE ODEHRÁVÁ JINÝ KÁVOVÝ PŘÍBĚH
![Untitled design (14)]()
![Copy of NÁVODY PRO DOMÁCÍ BARISTY (6)]()
Pořadatelem a prodejcem kurzu je Richard Stehlík IČ: 62141830, Dolní 425, 67182 Dobšice. Není plátce DPH.
Další vlastnosti: Termín 15.1.2022 Praha. Místo kurzu 14 dní před kurzem zašleme účastníkovi pozvánku s místem a dalšími podrobnostmi. Storno podmínky Pokud písemně (emailem) stornujete školení týden a více před termínem (nejpozději 8. den před školením).Při stornování školení v posledním týdnu před školením (1. - 7. den před školením), případně pokud se školení vůbec nezúčastníte, bude uplatněno 100% storno bez náhrady. Pokud budete mít zájem o jiný termín v době 7 a méně dní před kurzem, lze jej změnit za 1 000 Kč. Platnost poukazu 12 měsíců. Obtížnost začátečník. Obtížnost pokročilý. Obtížnost profesionál